Hoe voorkom je arbeidsongeschiktheid?

Eerst de overbekende “open deuren”:

  • Een gezonde levensstijl en een goede balans tussen werktijd en ontspanning draagt bij aan het voorkomen van arbeidsongeschiktheid (of het beperken van de duur daarvan).
  • Het veilig uitvoeren van je werkzaamheden (met de juiste voorzorgsmaatregelen en beschermingsmiddelen) beperkt niet alleen de kans op arbeidsongeschiktheid maar voorkomt ook discussie over (eigen) schuld
  • Het  helpt als je geen risicovolle en zeer blessuregevoelige sport- of hobby-activiteiten uitvoert. Te denken valt daarbij aan full contact gevechtsporten, base-jumpen, kite-surfen, off-piste skiën, rallysport, free-diving en bergbeklimmen

Veel verzekeraars sluiten risicovolle sporten en hobby’s van dekking uit, maar sommige verzekeraars accepteren juist (bijna) alles . Reden voor ons om er in het adviestraject naar te vragen, en er rekening mee te houden in het advies.

Maar ook wie kerngezond is (of dat denkt te zijn) … loopt helaas nog steeds een reëel risico langdurig ziek te worden. Niet alleen als gevolg van een onverwacht ongeval of ernstige ziekte, maar ook door psychische klachten.

Psychische klachten als burn-out en overspannenheid zijn op dit moment de grootste oorzaak van arbeidsongeschiktheid onder zelfstandige ondernemers, en dat met name onder hoogopgeleide ICT-ers, zakelijke dienstverleners en ondernemers met een stressvol beroep.

Uitval vált te voorkomen, of de impact en duur te beperken, door tijdig aan de bel te trekken en gebruik te maken van de vrijwillige preventieve diensten van verzekeraars.

Ook bij deze preventieve diensten helpen we je als adviseur graag verder, en helpen we mee om jouw arbeidsongeschiktheid te voorkomen